Friday, 22 March 2013

ပန္းသီး စားခါနီး သတိထားစရာ

 
ပန္းသီး အခြံေတြပါ စားတတ္တဲ့ သူေတြအဖို႔ သတိထား ရမယ့္ အခ်က္ ၿဖစ္ပါတယ္ ပန္းသီးေတြရဲ႕အခြံကို ဖေယာင္းေတြ သုတ္ထားေလ့ရွိတယ္ ဒါေၾကာင့္ ဘယ္ အသီးပဲစားစားမစားခင္ အရင္ စစ္ေဆးၾကည့္ပါ ။
ဖေယာင္းကို အေအး ခံႏုိင္ေအာင္နဲ႔ Preservation ( တာ ရွည္ခံ ႏိုင္ရန္ ရည္ရြယ္ခ်က္ၿဖင့္ ) အေနနဲ႔ အသံုးၿပဳ ၾကပါတယ္ ။
အထူးသၿဖင့္ ၿမန္မာႏိုင္ငံမွာေတာ့ သိပ္မသိ သာ ေပမယ့္ အေနာက္ႏုိင္ငံ ေတြမွာ တစ္ႏွစ္ထက္ ခံေအာင္ဆိုၿပီး အသီးေတြကို ဒီလိုနည္းေတြနဲ႔ အသံုးၿပဳ
ၾကပါတယ္ ပံုသ႑န္ အရ ၾကည့္မယ္ ဆိုရင္ လည္း ေတာက္ေၿပာင္ေနၿပီး လတ္ဆတ္ေနေအာင္ ၿဖစ္ပါတယ္ ။ Becox wax ကို သုတ္လိမ္း ထားရင္ ဘတ္တီးရီးယား ေတြကိုမ၀င္ေအာင္လည္း ကာကြယ္ ေပးႏုိင္ၿပီး ေၿခာက္ေသြ႔ၿခင္းလည္း မၿဖစ္ေပၚ ေစ ပါဘူး ။
ဒါေၾကာင့္ပံုမွာ ၿပထားတဲ့အတိုင္း ပန္းသီးမစားခင္ ဖေယာင္းေတြကို အရင္ၿခစ္ထုတ္ပစ္ၾကပါ။ ဒီစာေလး ကိုလည္း မသိေသးသူမ်ားကို မွ်ေ၀ေပးၾကပါ အထူးသၿဖင့္ USA လို အေနာက္ႏုိင္ငံ ေတြမွာ ဒီနည္းလမ္း ကို အသံုးမ်ားပါတယ္ ။
 
.ျမ၀တီ မွ သိသမွ် ။
 
 

No comments:

Post a Comment