Friday 27 December 2013

ၾကက္သားႏွင္႔ မွုိ စတူး

Stew_Chicken6
                                                                           

   
တရုတ္စတုိင္ ၾကက္သား ႏွင္႔ မိွု စတူးပါ။ Slow cooker နဲ႔ ခ်က္ထားတာမုိ႔ ၾကက္သား၊ မွုိ နွင္႔ ဟင္းရြက္ အားလံုး အရမ္းႏူးအိျပီ စားလို႔ ေကာင္းပါတယ္။ အရသာက ခ်ဳိစိမ္႔ျပီ ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ တြဲဖက္သံုးေဆာင္ဖုိ႔ အရမ္းလိုက္ဖက္ပါတယ္။ ခုပဲ ခ်က္နည္းေလး ၾကည္႔ရေအာင္…
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • ၾကက္ေပါင္၊ ရင္ဗံုတြဲယွက္ – ၂စံု (အတံုးၾကီးမ်ား တံုးပါ)
  • ေျပာင္းဖူး – ၁ဖူး (ေရျဖင္႔ က်က္ေအာင္ အရင္ျပဳတ္ျပီ ၁လက္မအရြယ္မ်ား ပိုင္းျဖတ္ပါ)
  • မုန္လာဥနီ – ၂ခု (အတံုးမ်ား တံုးပါ)

  • ဘုိစားပဲ – ၁၀ခု (အတံုးမ်ား ပိုင္းျဖတ္ပါ)
  • အာလူး – ၅လံုး (အခြံႏႊာျပီ အတံုးမ်ား တံုးပါ)
  • မွုိပြင္႔ေျခာက္(Shimeji မွုိ) – ၈ခု (ေရေႏြးျဖင္႔ ၂မိနစ္ခန္႔ ျပဳတ္ျပီ ေရစစ္ထားကာ ၄ပိုင္းပိုင္းပါ)
  • ၾကက္သြန္နီ – ၂လံုး (၄စိပ္စိပ္ပါ)
  • ၾကက္သြန္ျမိတ္ – စည္း၀က္ (အရွည္လွီးပါ)
  • ေရ – ၁ခြက္
  • ေကာ္မွုန္႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း (ေရအနည္းငယ္ျဖင္႔ ေရာေဖ်ာ္ထားပါ)
  • ႏွမ္းဆီ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔(အျဖဴ) – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု
Stew_Chicken1
ႏုပ္ထားရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • ပဲငံျပာရည္(အၾကည္) – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
  • ပဲငံျပာရည္(အေနာက္) – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • သၾကား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ခရုဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
  • ဆန္၀ုိင္ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
  • ေကာ္မွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ၾကက္သားမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ခြက္တစ္ခုထဲတြင္ ၾကက္သား ႏွင္႔ ႏုပ္ထားရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားျဖစ္ေသာ (ပဲငံျပာရည္(အၾကည္)၊ ပဲငံျပာရည္(အေနာက္)၊ သၾကား၊ ခရုဆီ၊ ဆား၊ ၾကက္သားမွုန္႔၊ ဆန္၀ုိင္၊ ေကာ္မွုန္႔) တုိ႔ကို သမေအာင္ ေရာႏုယ္ျပီ နာရီ၀က္ခန္႔ ႏုပ္ေပးပါ။
Stew_Chicken
၂။ ျပီေနာက္ Slow cooker ထဲ ေရ(၁ခြက္)ကို ထည္႔ျပီ ပူေအာင္ ၅မိနစ္ခန္႔ တည္ထားပါ။
၃။ ေရပူလာလွ်င္ ႏုပ္ထားေသာ ၾကက္သား၊ ေျပာင္းဖူး၊ မုန္လာဥနီ၊ အာလူး၊ မွုိ၊ ဘိုစားပဲ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ နတ္နတ္ပြင္႔ တုိ႔ကုိ ေရာထည္႔ေပးျပီ အဖံုးအုပ္ကာ slow cooker High ျဖင္႔ ၂နာရီခြဲခန္႔ တည္ထားေပးပါ။
(သုိ႔)
၃။ Gas(သုိ႔) electric နွင္႔ ခ်က္လွ်င္-> ဒယ္ထဲ ေရထည္႔ျပီ ေရဆူလာလွ်င္ ၾကက္သား၊ ေျပာင္းဖူး၊ မုန္လာဥနီ၊ အာလူး၊ မွုိ၊ ဘိုးစားပဲ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ နတ္နတ္ပြင္႔တုိ႔ကုိ ထည္႔ျပီ မီးနည္းနည္းျဖင္႔ အဖံုးအုပ္ကာ အသားႏူအိသည္အထိ တည္ေပးပါ။
Stew_Chicken2 Stew_Chicken3
၄။  ၾကက္သား ႏွင္႔ မွုိ စတူးရျပီဆိုရင္ အေပၚက ႏွမ္းဆီ၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္မ်ား ျဖဴးေပးပါ။
Stew_Chicken4
၅။ ျပီေနာက္ Slow cooker ထည္႔မွ ၾကက္သား ႏွင္႔ မွုိစတူးကို ဒယ္ထဲ ေျပာင္းထည္႔ျပီ ဆူလာလွ်င္ ေကာ္ရည္ေဖ်ာ္ထားသည္ ေလာင္းထည္႔ျပီ မီးပိတ္လိုက္ပါ။
၆။ အရသာရွိျပီ ႏူးအိသည္႔ တရုတ္စတုိင္ ၾကက္သားႏွင္႔ မွုိစတူးကို ထမင္းပူပူေလးႏွင္႔ တြဲဖက္ကာ သံုးေဆာင္လို႔ရပါျပီ…
Stew_Chicken6

မွတ္ခ်က္။ ။ Slow cooker (slow) mode နွင္႔ ခ်က္ပါက ၅နာရီထိ ၾကာေအာင္ ခ်က္ႏုိင္သည္။



Wutyee Food House မွ သိသမွ် ။

No comments:

Post a Comment