Wednesday, 25 December 2013

၀က္သားလံုး ငုန္းဥ အစာသြပ္


၀က္သားလံုး ငုန္းဥ အစာသြပ္ လုပ္နည္းေလးပါ။ ၀က္သားလံုးကို တာကီယာကီေဆာ႔နဲ႔ ခ်က္ထားမုိ႔ အရသာက အရမ္းေကာင္းမြန္ပါတယ္။ လုပ္ရတာလည္း လြယ္ျပီ စားလို႔ ေကာင္းပါတယ္။ ထမင္းနဲ႔ တြဲဖက္ စားသံုးမယ္ဆုိလည္း အရမ္းလိုက္ဖက္တာမုိ႔ ခုပဲ တူတူ ခ်က္ၾကည္႔ရေအာင္…

၀က္သားလံုးတြင္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

၀က္သား – ၃၂၀ ဂရမ္ (၂၀က်ပ္သား) (နွုတ္္နုတ္စဥ္းထား ပါ)
ငုန္းဥ – အလံုး ၂၀ (က်က္ေအာင္ျပဳတ္ျပီ အခြံႏႊာထားေပးပါ)
ၾကက္သြန္ျမိတ္ – စည္း၀က္ (ပါးပါးလီွးပါ)

ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၂ပံု
ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ – အနည္းငယ္
ပါမုန္႔ေျခာက္ – ၅၀ ဂရမ္
ႏြားႏုိ႔- စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
ၾကက္ဥ – ၁လံုး
ဂ်ဳံမွုန္႔ – ၅၀ ဂရမ္
ေကာ္မွုန္႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္ (ေရျဖင္႔ ေရာေဖ်ာ္ထားေပးပါ)
 

 ေဆာ႔တြင္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

သၾကား – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
Mirin (ဆန္၀ုိင္အခ်ဳိ) – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
ပဲငံျပာရည္(အၾကည္) – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
ဆာေကး(ဆန္၀ုိင္) – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း

ေဆာ႔ျပဳလုပ္နည္း

၁။ ေဆာ႔တြင္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားျဖစ္ေသာ (ဆန္၀ုိင္အခ်ဳိ၊ သၾကား၊ ဆန္၀ိုင္၊ ပဲငံျပာရည္) မ်ားကို

ခြက္တစ္ခုထဲတြင္ ေရာေမႊထားပါ။

၀က္သားလံုး ခ်က္ျပဳတ္နည္း

၁။ အရင္ဆံုး ခြက္တစ္ခုထဲတြင္ ပါမုန္႔ေျခာက္ နွင္႔ ႏြားႏုိ႔ကို ေရာေမႊလိုက္ပါ။

၂။ ျပီမွ ေဇာက္ခြက္ထဲ (၀က္သား၊ ၾကက္ဥ၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္၊ ပါမုန္႔ေျခာက္၊ ႏြားႏုိ႔၊ ဆား၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔) တုိ႔ကို ထည္႔ျပီ သမေအာင္ ေရာႏုယ္ေပးပါ။

၃။ ထုိ႔ေနာက္ ေရာႏုယ္ထားေသာ ၀က္သား(စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း) ငုန္းဥ အစာသြပ္ျပီ အ၀ုိင္းလံုးေလးေတြ ရေအာင္ လက္ျဖင္႔ လံုးေပးပါ။ ထုိနည္းအတုိင္း က်န္၀က္သားနဲ႔ ငုန္းဥမ်ားကို အလံုးလံုးေပးပါ။

၄။ ျပီလွ်င္ ငုန္းဥ အစာသြပ္ထားေသာ ၀က္သားလံုးမ်ားကို ဂ်ဳံအနည္းငယ္ ကပ္ေပးပါ။

၅။ ျပီေနာက္ ဒယ္ထဲ ဆီမ်ားမ်ားထည္႔ျပီ ၀က္သားလံုးမ်ား အညိွေရာင္သန္းသည္အထိ မီးအသင္႔တင္႔ျဖင္႔ ေၾကာ္ေပးျပီ ဇကာျဖင္႔ ျပန္ဆယ္ထားပါ။

၆။ ထုိ႔ေနာက္ ဒယ္ထဲ ေဆာ႔ရည္မ်ား ထည္႔ျပီ ဆူေအာင္ တည္ထားပါ။ ဆူလာလွ်င္ ၀က္သားလံုးမ်ားကုိ ထည္႔ျပီ ေဆာ႔ရည္ျဖင္႔ သမေအာင္ ေရာေမႊေပးပါ။

ရ။ ျပီမွ ေကာ္ရည္ကို ထည္႔ျပီ အေပၚမွ ၾကက္သြန္ျမိတ္ေလးမ်ား ျဖဴးျပီ အရသာရွိစြာ သံုးေဆာင္လုိ႔ရပါျပီ…


စားဖုိမွဴးညီအမ facebook = မွ သိသမွ် ။

No comments:

Post a Comment