Monday 27 January 2014

ေရာင္စုံခ်ယ္ထမင္းသုပ္( Colorful Rice Salad )



ထမင္းၿဖဴ.......................၁ ၁/၂ ခြက္( လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လုံး)
ငရုတ္ပြအနီေရာင္............၁ လုံး( ၁စင္တီမီတာအရြယ္ပိုင္းၿဖတ္)
ငရုတ္ပြအစိမ္းေရာင္.........၁လုံး (.................။..................)
ေၿပာင္းဖူးၿပဳတ္အေစ့ေၿခြ.....၃ ဇြန္း(ထမင္းစားဇြန္း)
ဥနီ..............................၁/၂ လုံး( ၁စင္တီလွီးၿပီးေရေႏြးေဖ်ာ)
ဘိုစားပဲ........................၅ ေတာင့္(ပါးပါးလွီးၿပီးေရေႏြးေဖ်ာ)
စပ်စ္ေၿခာက္...................၃/၄ ခြက္( လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လုံး)
သီဟိုဠ္ေစ့......................၂ ဇြန္း( ခပ္ၾကမ္းၾကမ္းေလးေထာင္း)
သစ္ၾကားသီး..................၃ လုံး (....................။..............)
ၾကက္သြန္နီ....................၁ လုံး( ၁ စင္တီ အရြယ္ပိုင္းၿဖတ္ )
ၾကက္သြန္ၿမိတ္...............၃ ပင္ (ပါးပါးလွီး )

ပဲငံၿပာရည္ေဆာ့စ္ရည္အတြက္

ပဲဆီ.....................၁/၂ ခြက္( လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္)
နွမ္းဆီ..................၁ ဇြန္း( လက္ဖက္ရည္ဇြန္း)
ပဲငံၿပာရည္အၾကည္..၂ ဇြန္း( ထမင္းစားဇြန္း)
သံပုရာရည္.............၁ဇြန္း (........။.........)
သၾကား.................၂ ဇြန္း( ........။.........)


ၾကက္သြန္ၿဖဴ...........၂ တက္( ႏုပ္ႏုပ္စင္း)
ခ်င္းေသးေသး..........၁ တက္( ႏုပ္ႏုပ္စင္း)

ေဆာ့စ္ရည္အတြက္ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားအားလုံးကိုေရာေမႊပါ။

ထမင္းသုပ္မယ္ဆိုရင္..ဇလုံခပ္ၾကီးၾကီးတစ္လုံးမွာပါ၀င္ပစၥည္းအားလုံးေရာ
ထည့္ကာ..ပဲငံၿပာရည္ေဆာ့စ္ရည္ေလးေလာင္းထည့္ကာေရာေမႊေပးလိုက္ရုံ
ပါပဲ...။

 
စားဖုိမွဴးညီအမ facebook မွ သိသမွ် ။
 
 

No comments:

Post a Comment