Monday, 10 February 2014
ၾကက္ဆီထမင္း လုပ္နည္း
ၾကက္ဆီထမင္း လုပ္ဖို႔လိုတာက
ဆန္ ၂ ဗူး(ေရႊဘိုေပၚဆန္း က ထမင္းပိုလွတယ္)
ၾကက္ဆီ (ထုတ္ၿပီး) စားပြဲတင္ဇြန္းနဲ႔ ၅ဇြန္း
ၾကက္သားမႈန္႔ စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
(အရသာလိုခ်င္သေလာက္ ထပ္ထည့္ႏိုင္ပါတယ္)
ခပ္ဆိမ့္ဆိမ့္အရသာအတြက္
အဆီထုတ္ထားတဲ့ ႏို႔မႈန္႔လဲ ၂ဇြန္းေလာက္ထည့္ႏိုင္ပါတယ္
ၾကက္ဆီထုတ္ဖို္႔က ၾကက္သားဆိုင္မွာ
ၾကက္အဆီကို သပ္သပ္၀ယ္လို႔ရသလို
အဆီနဲနဲမ်ားတဲ့အပ္ိုင္းကို ေရြး၀ယ္လဲ ရပါတယ္
ၾကက္သားကိုင္တဲ့အခါ အဆီပါတဲ့အပိုင္းကိုပဲယူၿပီး
က်န္အသားေတြကို နာနတ္ပြင့္နဲနဲ
(သို႔) တ႐ုတ္မဆလာနဲနဲ
င႐ုတ္ေကာင္း ဆား ၾကက္သားမႈန္႔နဲ႔
အရသာ၀င္ေအာင္နယ္ၿပီး ေရနည္းနည္းထည့္ၿပီး
က်က္ေအာင္ ျပဳတ္ထားလိုက္ပါ
ၾကက္ဆီေတြကို ေသခ်ာေဆး ေရစစ္ၿပီး
ဒယ္အိုးထဲကိုဆီအနည္းငယ္
(ကိုယ္ခ်က္မယ့္ ထမင္း ပမာဏ နဲ႔ ၾကက္ဆီ ပမာဏ ေပၚမူတည္ၿပီး) ထည့္ပါ
ဆီပူလာရင္ခုနကၾကက္ဆီေတြထည့္ပါ
ဆီထည့္တဲ့အခါ ထြက္လာမယ့္ၾကက္ဆီကို
ဲ ထည့္တြက္ျပ္ီးဆီထည့္ဖို႔ေတာ့ လိုပါတယ္....
ၾကက္ဆီေတြကို ထမင္းခ်က္ဖို႔သံုးၿပီးလို႔ပိုေနရင္...
္ ေနာက္ထပ္လဲ ၾကက္ဆီထမင္းခ်က္ဖို႔
စိတ္ကူးမ႐ွိေနဘူးဆိုရင္ေတာ့
ပိုေနတဲ့ၾကက္ဆီကို ျပဳတ္ထားတဲ့ၾကက္သားေတြ ထည့္ေၾကာ္လိုက္ပါ.....
! ၾကက္ဆီထမင္း ခ်က္တဲ့အခါမွာ
ဆီထည့္ခ်က္ရတာ ျဖစ္လို႔
ေရကို နဂိုထက္ပိုထည့္ဖို႔ေတာ့လိုပါတယ္ !
ၾကက္ဆီထမင္းက်က္ရင္ ၾကက္သားေၾကာ္နဲ႔ ေဆာ့စ္နဲ႔
ဒီလိုေလး စားခ်င္စဖြယ္ျပင္ဆင္ႏိုင္ပါၿပီ
စားေကာင္းပါေစ..........
စားဖုိမွဴးညီအမ Facebook မွ သိမွ် ။
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment